Légkondicionálás a vásárlástól, a használaton át, a lecserélésig.

Klíma Kapitány

Klíma Kapitány

Gree G-Tech, egy tiszta klíma

2019. december 04. - Klíma Kapitány

Az elmúlt években nagyon kevés olyan fejlesztés történt a split klímák kialakításában, ami megkönnyítené a karbantarthatóságukat, ráadásul ezeknek a fejlesztéseknek egy része, mint a kompakt szűrők automatikus porszívózása (Daikin) és kefélése (Fujitsu) drága és nem túl hatékony megoldások, amik csak nehezítik a gépek szerelhetőségét a karbantartások alkalmával.

A kínai Gree cég 2020 tavaszától elérhető új modellje, a G-Tech tervezésekor a tisztíthatóság volt a fő szempont.

A G-Tech beltéri egysége

A Gree nem csak összeszedte a Panasonic és a Samsung klímák eddigi ötleteit, de jóval eléje vágott mindenkinek azzal a megoldással, hogy a G-Tech-ben a kondenztálca és a mókuskerék (hivatalos megnevezésén: járókerék) kiszerelhetőségét kis túlzással majdnem a felhasználói szintre egyszerűsítette.

gree-g-tech kivehető kondenztálcája

A kiszerelt kondenztálca helyére, be lehet majd pattintani egy olyan vízgyűjtő tálcát, ami felfogja és elvezeti a hőcserélő mosásakor keletkező vizet.  Nem hiszem, hogy egy klímaszerelő is meg fogja venni ezt a kiegészítőt, ami csak ehhez az egy típushoz használható, de minden esetre figyelemre méltó iránymutatás  a világ egyik legnagyobb klímagyártójától, hogy a klímamosást technológiát preferálja, mint a termékei karbantartási lehetőségét.

g-tech belseje

A távirányítóról elérhető funkciók között megmaradt a hőcserélő automatikus leszárítása, (X-FAN) mint a klíma penészesedésének hatékony késleltetője és bővült a repertoár a hőcserélő automatikus mosásával. Az újfunkció igaz, hogy egy kicsit sántít, de azért nem teljesen életképtelen és mint újítás igazán megérdemli, hogy egy külön cikkben foglalkozzak vele.

A bejegyzés trackback címe:

https://klimakapitany.blog.hu/api/trackback/id/tr1215338464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása