Légkondicionálás a vásárlástól, a használaton át, a lecserélésig.

Klíma Kapitány

Klíma Kapitány

2021-től változik a klímák kötelező garanciális ideje

2021. január 19. - Klíma Kapitány

2021. januártól változik a jótállási törvény, az eddigi kötelező egy év helyett érték függő lesz a jótállás időtartama, valamint szigorodnak az eladót terhelő kötelezettségek is. A klímák garanciája eddig is kedvezően alakult a piaci versenyből fakadóan, mostantól a jótállási törvény is támogatja ezt a tendenciát.

Folytatódik a klíma forgalmazók közötti verseny az extra garanciális idő meghosszabbítása. Eddig általánosságban a a Japán márkákra adtak 10 év garanciát, a kínai, koreai, stb. márkákat pedig 3-5 év meghosszabbított garanciával hirdették. Tavaly már két kínai gyártmányú OEM klíma márka is adott ideiglenes akcióban 5 év feletti extra garanciát. 2021-22-ben pedig a hazai forgalmazótól vásárolt GREE klímákra adnak 10 év extra jótállást. 

Figyelem! az egyes márkák forgalmazói által meghirdetett extra garancia nem jár automatikusan minden készülékre, csak ha a kereskedő/telepítő cég ezt írásban adja. A klímák garanciális sajátosságairól itt olvashat. bővebben.

A klímák jótállási feltételei között továbbra is szerepel a kötelező klíma karbantartás, aminek előírt gyakorisága márkánként változóan, évi 1-2 alkalom lehet. 
Az extra jótállás feltételeiről, még vásárlás előtt tájékozódjon a klímaszerelőjénél.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://klimakapitany.blog.hu/api/trackback/id/tr9416395632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása