Légkondicionálás a vásárlástól, a használaton át, a lecserélésig.

Klíma Kapitány

Klíma Kapitány

A klíma kikapcsolása télen.

2019. október 07. - Klíma Kapitány

Sok olyan ügyfelem van akik egyáltalán nem használják fűtésre a klímát, ezért télire áramtalanítják. Lássuk mennyit spórolunk vele és még mit érdemes csinálni a légkondival.

A klímák készenléti fogyasztása 1W/h, ami 7-8 hónap alatt, 200 forintos fogyasztást generál. Ez önmagában még nem egy olyan összeg ami miatt plusz feladatokat kell beírni a naptárba. Viszont a klíma távirányítójából kiszedni az elemet, sokkal fontosabb.

Egy használt elem életében fél év nagy időnek számít, ha idő közben megreped és kifolyik belőle a sav a távirányítóba, javíthatatlanul tönkreteheti az elektronikáját. Egy a légkondihoz tartozó gyári távirányító 15.000Ft körüli áron kapható, ha nem túl régi modellről van szó. Persze léteznek univerzális klímatávirányítók, olcsóbban is, de azok sok esetben csak az alap funkciókat tudják vezérelni.

Van aki letakarja, sőt alaposan becsomagolja a kültéri egységet. Erre a célra kaphatóak huzatok is, de valójában semmi értelmük sincs, felesleges munkának tartom.

klima-huzat.jpg

A klíma áramtalanítása előtt érdemes fűtésre kapcsolni a készüléket és legalább egy órát járatni, nagy ventilátor fokozaton. A légkondik beltéri egysége olyan zárt szerkezet, melyben nincs természetes légáramlás, így az ott lévő nedvesség rendkívül lassan szárad ki. A koszosan és nedvesen kikapcsolt klímák, könnyen bebüdösödnek, bepenészednek. Javaslom, hogy az ilyen klímák tisztíttatását, ne halogassa tavaszig. Tavasszal és a nyár elején a klímaszerelők többsége túlterhelt ezért hosszú a várólista. A kitisztított klímák nem tudnak elkoszolódni vagy bebüdösödni kikapcsolt állapotban, mivel, mint feljebb írtam a levegő nem tud cirkulálni a belsejükben.

A bejegyzés trackback címe:

https://klimakapitany.blog.hu/api/trackback/id/tr2414988970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása