Légkondicionálás a vásárlástól, a használaton át, a lecserélésig.

Klíma Kapitány

Klíma Kapitány

Hogyan előzzük meg a klíma penészesedését?

2019. augusztus 13. - Klíma Kapitány

A klíma rendszeres kiszárításával lassíthatjuk a ventilátor penészesedését és megakadályozhatjuk az olyan baktériumok elszaporodását, mint a Legionella.

Sokan összekeverik a leszárítást, a DRY, azaz a szárító üzemmóddal. Szárító üzemmódban a klíma, a helység levegőjét szárítja, nem saját magát. Ilyenkor vizesebb lesz belülről mint hűtés közben.

A kiszárítás legegyszerűbb módja, ha kikapcsolás előtt ventilátor (FAN) üzemmódba kapcsolja a légkondit és 20-30 percet járatja. Az újabb készülékek egy része már leszárító funkcióval is rendelkezik, amit a távirányító X-FAN vagy SELFCLEAN gombjával tudunk aktiválni. Nagyon kényelmes, mert minden kikapcsoláskor magától végigfuttat egy leszárító programot, egyetlen hibája, hogy általában túl rövid ideig tart, ezért elég hatásos.

leszárító gomb a klíma távirányítóján

Ha nem akarja elnyomkodni az üzemmódot, mert rossz a szeme és a klíma távirányítóján lévő krix-kraxokat nem látja rendesen (ezzel magam is így vagyok) akkor az is elég, ha felemeli a hőfokot a maximunra. Ha a kompresszor leállt, akkor a ventilátor szépen leszárítja a beltéri egységet.

Haladóknak ajánlott változat a klíma, fűtésbe kapcsolása, amivel 60°-on lehet hő kezelni és szárítani egyszerre. Hátránya, hogy nyáron elég kellemetlen ráadásul csak 30°alatti hőmérsékleten fog elindulni a kompresszor.

Természetesen nem helyettesíthetjük a klímatisztítást, de a két tisztítás közötti időt kicsit kitolhatjuk ezzel a módszerrel.

A bejegyzés trackback címe:

https://klimakapitany.blog.hu/api/trackback/id/tr4315007166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása